30-vjetori i LPK-së

LPK - organizatë që sublimoi luftën e shenjë për liri, bashkim e demokraci

Lëvizja Popullore e Kosovës (LPK), u bë një organizatë që sublimon frymëzimin, aspiratën, angazhimin dhe luftën e shenjë për liri, bashkim e demokraci. Kjo lëvizje me aktivitetet e saj është bërë një monument gjithëkombëtar i përpjekjeve dhe angazhimit dhe luftës së pa epur, ngritur mbi themelet e gjakut dhe sakrificës së dëshmorëve.
Pas kryengritjes së popullit të Kosovës, në pranverë të vitit 1981, ideali dhe aspirata liridashëse, përpjekja e pareshtur dhe lufta e pa epur për çlirim e pavarësi, liri, demokraci, domosdoshmërish para alternativës më të mirë të mundshme të unifikimit dhe organizimit nacional çlirimtar. Në procesin e formimit të LPK-së, pikërisht sot para 30 viteve ranë në altarin e lirisë heronjtë, Jusuf Gërvalla, Kadri Zeka dhe Bardhosh Gërvalla”, ka thënë Emrush Xhemajli
.  

25-vjetori i Lëvizjes Popullore të Kosovës

NËNA E ÇLIRIMTARËVE

Gafurr Elshani:
LPK-ja ishte baza prej nga lindën tri ushtritë çlirimtare shqiptare: UÇK-ja e Kosovës, UÇPMB-ja e Preshevës dhe UÇK-ja e shqiptarëve të Maqedonisë.

Hydajet Hyseni:
LPK-ja ka grumbulluar në gjirin e saj atdhetarë nga më të devotshmit, më konsekuentët...


Xhavit Haliti:
LPK ka bartur mbi supe organizimin e rezistencës popullore në Kosovë, organizimin e diasporës në Evropë kryesisht dhe përpjekjet e mëdha dhe të përhershme për ta çliruar Kosovën.

 
 

Kliko këtu për të shikuar fotot nga shënimi i 30-vjetorit të LPK-së

 
 
Kërko
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

   Fillimi

 

   Komente

 

   LPK - Mbledhja V e Përgjithshme

   Historiku

 

   Intervista

 

   LPK - Mbledhja VI e Përgjithshme

   Kryesia

 

   Lajme

 

   LPK - Mbledhja VII e Përgjithshme

   Struktura

 

   Kulturë

 

  

   Dokumente

 

   Botime

 

   Zgjedhjet 2004

   Deklarata

 

   Arkivi

 

   Zgjedhjet 2007

   Komunikata

     

   Zgjedhjet lokale 2007

   Konferenca shtypi

       

   Arkivi

     

   Diskutimet e deputetit të LPK-së

  

       
         
         

© 2003 Lëvizja Popullore e Kosovës